GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Zelf isoleren

Isoleren is rendabel

Het isoleren van een woning is een rendabele activiteit: u bespaart op uw jaarlijkse energiekosten, uw woning wordt meer waard en is bovendien comfortabeler om in te leven. Een bijkomend voordeel van woningisolatie is dat u zelf ook onderdelen van uw woning kunt isoleren, wat fors in de kosten kan schelen. Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden voor het energiezuiniger maken van uw woning. Op deze en onderliggende pagina's gaan we nader in op de mogelijkheden om zelf delen van uw woning te isoleren, waar u allemaal rekening moet houden etc.

Niet alle isolatiewerkzaamheden zijn geschikt om door uzelf uitgevoerd te worden. Daarom geven we een overzicht van welke wel, welke niet en welke deels geschikt zijn voor u om als doe-het-zelver aan te pakken.

Waarom zelf isoleren niet altijd goedkoper is

  • Isolatiebedrijven betalen andere inkoopbedragen voor isolatiematerialen dan dat u betaalt bij een gemiddelde bouwmarkt. Deze kortingen kunnen zij direct aan u doorrekenen

  • Geen subsidiemogelijkheden: voor het zelf uitvoeren van subsidiewerkzaamheden worden doorgaans geen subsidies verleend. Subsidies ontvangt u meestal via isolatiebedrijven en vaak als korting op arbeidsloon

  • Verspilling: doordat u wellicht minder ervaring hebt, zultl uw waarschijnlijk meer materiaal verspillen

  • Verkeerde keuze: door gebrek aan kennis gebruikt u wellicht te dure of deverkeerde materialen

  • Schade door foutieve isolatie, bijvoorbeeld indien er onvoldoende ventilatieruimte wordt toegepast

  • Geen garantie: is een deel van de woning foutief ge soleerd, dan heeft u bij een isolatiebedrijf garantie, indien u hetzelf uitvoert niet.

Eisen aan doe-het-zelf isolatie

  • handigheid

  • Kennis van de juiste gereedschappen en isolatie materialen

  • Kennis over isolatie, koudebruggen, ventilatie

Goede voorbereiding is het halve werk

Eenvoudig een kier dichten met een strip is een heel ander werk dan bijvoorbeeld een zoldervloer isoleren. Voor dergelijke grote projecten is het van belang dat u eerst een zogenaamd isolatieplan maakt: een plan waarin u bepaalt wat u exact nodig hebt aan isolatiemateriaal en aan gereedschappen en hoe u het project aan gaat pakken.