GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Glasisolatie

Warmteverlies door enkel glas

Ramen hebben een grote invloed op de warmteverliezen van de woning, omdat ze een hogere warmtedoorgang hebben dan ge soleerde muren. Enkele beglazing kan het best vervangen worden door dubbele beglazing en bij voorkeur door superisolerende beglazing of hoogrendementsbeglazing (HR-glas). De centrale verwarming verbruikt in een gemiddelde woning 1204 m3 per jaar. Vervangt u enkel glas in alle ramen door isolerend dubbel glas, dan kunt u jaarlijks 450 tot 650 m3 gas besparen (of 302 tot 436). De kosten voor dubbel glas verdient u in 7 tot 9 jaar terug. Ook als uw ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan het toch rendabel zijn om in verwarmde vertrekken enkel glas te laten vervangen door isolerend glas. Dubbele beglazing verhoogt bovendien het wooncomfort en werkt inbraakwerend.

Glasisolatie: extreem rendabel

In de gemiddelde woning zijn de ramen het mins ge soleerde deel van de woning, zeker indien je het vergelijkt met de gevel. Er is dan ook veel warmteverlies via de ramen. Om dat warmteverlies tegen te gaan is men vanaf de jaren '80 ge soleerd glas (dubbel glas) gaan toepassen wat sindsdien een enorme vlucht heeft genomen. In 2005 was 80 % van alle woningen voorzien van dubbel glas.


De ontwikkelingen staan echter niet stil: ondertussen zijn er nieuwe soorten beglazing op de markt gekomen met veel hogere isolatiewaardes dan de toenmalige dubbelglas versies. Ondertussen zijn alleen Hoog Rendement + en ++ beglazing nog verkrijgbaar. Deze kunnen voorzien zijn van allerlei soorten coatings en isolerende gassen. Ook in beglazing ingebouwde zonwering is mogelijk

Drie manieren van gevelisolatie

Bijkomende voordelen isolerend glas:

  • koeler in de zomer

  • warmer in de winter

  • minder last van koudestraling

  • beter Energielabel

  • werkt inbraakwerend

Zelf doen of uitbesteden

Het plaatsen van HR+ of HR++ glas levert een grote besparing op aan energiekosten, betere geluidsisolatie en een beter leefklimaat. Het leveren en plaatsen van HR+ en HR++ beglazing is echter het werk van de professional. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. Door te klikken op onderstaande afbeelding krijgt u de mogelijkheid om een kort formulier in te vullen waarna uw aanvraag volautomatisch bij 3 tot 4 glasisolatiebedrijven/glaszetters bij u in de regio terecht komen.