GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Folie isolatie kruipruimte

Isolatie van de kruipruimte met folie

Door het aanbrengen van een dunne laag plastic over de gehele oppervlakte van de kruipruimte wordt de vochtige bodem van de kruipruimte afgeschermd van de rest. In tegenstelling tot schelpen isolatie en thermische isolatie is het aanbrengen van folie feitelijk geen isolatie, maar meer een afscherming. Door de minimale laagdikte van hooguit enkele milimeters is het ook geen bodemafsluiter zoals bijvoorbeeld zand. Deze methodiek wordt in Nederland steeds minder toegepast vanwege het gebrekkige rendement en het grote risico op lekkage.

Groot risico op lekkage

Op het moment dat er een klein gaatje in de folie komt of de folie is onvoldoende goed aangebracht tegen de muren aan of eventuele andere obstakels zoals PVC-rioleringen zal het afsluitende effect verdwijnen en zullen water en waterdamp weer in de kruipruimte komen.

Kruipruimte isolatie methodes

  • bodemafsluiting en kruipruimte-isolatie door een laag schelpen aan te brengen

  • bodemafsluiting en kruipruimte-isolatie door een laag thermische chips c.q. Drowa Chips aan te brengen

  • bodemafsluiting en kruipruimte-isolatie door een laag zand aan te brengen

  • kruipruimte-isolatie door een folie laag aan te brengen

Poly-ethyleenfolie

Veelal wordt poly-ethyleenfolie gebruikt waarbij de folie ruimschoots wordt aangebracht en wordt bevestigd tegen de opgaande muren.

Check hier de kosten van kruipruimte isolatie folie. Of vraag gratis en vrijblijvend op maat gemaakte prijsopgaves aan voor uw situatie en regio.