GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Dakisolatie

Isolatie van uw dak

Dakisolatie is een snelle en eenvoudige manier om uw wooncomfort te verbeteren en uw energierekening te verlagen. Alleen al met het isoleren van uw dak kunt u gemiddeld per jaar 700m3 aan aardgas besparen. Dat scheelt u bijna 30% aan energiekosten, zo heeft u uw investering in dakisolatie al snel terugverdiend! Aangezien warme lucht stijgt in een woning kunt u veel energie kwijtraken via een onge soleerde zolder en/of dak. Dat betekent dat u meer zult moeten gaan stoken om het verlies te compenseren.

Verschillende manieren van dakisolatie

Het isoleren van uw dak kan op verschillende manieren, belangijk hierbij is om onderscheid te maken tussen een hellend of schuin dak en een plat dak.

Isolatie van een hellend dak

  • isolatie aan de binnenzijde van het dakbeschot

  • isolatie aan de buitenzijde van het dakbeschot

  • isolatie van de zoldervloer

Isolatie van een plat dak

  • Isolatie tussen de balklaag

  • Isolatie aan de buitenzijde van het dakbeschot

Binnenkant dak isoleren

Binnenkant dak isoleren

Hellende en platte daken

Bij een dakconstructie wordt onderscheid gemaakt tussen een plat dak en een hellend dak en tussen een isolatie op, tussen of onder de dakbedekking. Platte daken moeten een optimale bescherming bieden zowel tegen indringend vocht van neerslag als van stilstaand water. Daarvoor moet het dak volledig afgedicht worden. Hiervoor zijn talrijke speciale isolatiematerialen in de handel, die effectief warmte-isolerend en waterdicht zijn, mits op vakkundige Wijze aangebracht.

Omdat de kleinste scheurtjes al tot ernstige vochtschade aan een bouwwerk kunnen leiden, moet u de isolatie van een plat dak in ieder geval door een gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren.