GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Overige soorten vloerisolatie

In de kruipruimte of in de woning ?

Met vloerisolatie wordt in feite bedoeld de isolatie van de vloer van de benedenverdieping. Op twee manieren kan de vloer geïsoleerd worden: aan de bovenkant, dus bijvoorbeeld in de woonkamer of aan de onderkant van de vloer en dat zal veelal in de kruipruimte zijn.

De laatste heeft de voorkeur in verband met de bescherming die de isolatie ook zal bieden aan de vloer zelf in tegenstelling tot de bovenvloerse isolatie: deze laat de gehele (onderkant van de) vloer nog blootstaan aan de elementen in de kruipruimte.

Als gevolg daarvan zullen bij een bovenvloerse isolatie de betonnen of houten vloer nog steeds koud en vochtig blijven.

Een ander nadeel van de bovenvloerse isolatie is dat het invloed zal hebben op andere bouwkundige constructies zoals de deurkozijnen en deuren, die minimaal 5 centimeter korter zullen worden. Ook verwarmingen e.d. zullen wellicht aangepast moeten worden en vanzelfsprekend dient vantevoren de aanwezige vloerbedekking verwijderd te worden en later opnieuw aangebracht te worden.

Wij besteden op deze informatieve website dan ook voornamelijk aandacht aan het isoleren van de onderkant van de vloer, dus in de kruipruimte.

Eisen benedenvloerse isolatie

  • vochtbestendig

  • vorstbestendig

  • lange levensduur

  • gesloten structuur

Overige soorten vloerisolatie

Isolatie moet voldoen aan de bovengemelde eisen voor om geschikt te zijn voor benedenvloerse vloerisolatie. Indien een isolatiemateriaal vochtgevoelig is, dan is het ongeschikt voor vloerisolatie. Naast de veelgebruikte polystyreen platen en PUR en PIR schuim vloerisolatie, worden ook de volgende middelen toegepast: thermokussens en glaswolplaten.

Glaswolplaten

Ook glaswolplaten voldoen aan de gestelde eisen voor benedenvloerse isolatie.