GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Isoleren leidingen

Eenvoudig zelf doen

Een van de gemakkelijkste isolatieklussen naast kierafdichting is het isoleren van leidingwerk met behulp van schuimrubberen stukken. Indien er onverwarmde ruimtes zijn waardoor verwarmingsleidingen lopen, dan dient u die verwarmingsleidingen te isoleren om afkoeling te voorkomen. Dit kunt u op eenvoudige wijze zelf uitvoeren door het plaatsen van kunststof leidingisolatie (schuimrubber) die gewoon in de bouwmarkt beschikbaar zijn.

Warmwaterleidingen niet isoleren

Het is niet toegestaan om warmwaterleidingen te isoleren gezien het risico op legionellabacteriƫn. Warmwaterleidingen moeten snel af kunnen koelen om dat risico te vermijden. Door het aanbrengen van isolatie kan die snelle afkoeling niet meer plaatsvinden. Isolatie is dan ook niet toegestaan.

Wanneer voelt iemand zich in zijn eigen huis nu eigenlijk behaaglijk ? Dat is een situatie waarin de kamer een juiste combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid heeft en er geen onprettige luchtstromen zijn of extreme stralingsbronnen. U kunt zich bijvoorbeeld voorstellen dat de kamer een temperatuur heeft van rond de 20 graden, maar dat u voor het open raam in het zonnetje zit waardoor u het toch te warm hebt. Of datzelfde niet-ge soleerde raam is dusdanig koud dat de koudestraling u een onbehaaglijk gevoel geeft.

Een ander voorbeeld is een koude en vochtige muur in een voldoende verwarmd vertrek: hierbij zal contact met de muur niet prettig aanvoelen.

Luchtstromen: warme lucht stijgt en zodra het een koude muur raakt, koelt de warme lucht af en zal dalen: hierdoor gaat er een luchtstroming ontstaan (ook al staat er dus geen raam of deur open). Voor mensen is het een onprettig gevoel.

Moraal van het verhaal: door goede isolatie (in combinatie met voldoende ventilatie natuurlijk) worden warmte en koudeverschillen geneutraliseerd waardoor bewoners zich behaaglijker zullen voelen.