Polystyreen

Styropor – onder deze merknaam zijn polystyreen-produkten bij bijna iedereen bekend.

Styropor

De witte isolatieplaten zijn er in twee uitvoeringen: van goedkoop geëxpandeerd polystyreen (EPS) en van het belangrijk duurdere geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (XPS). Hoewel de beide produkten er hetzelfde Uitzien – EPS heeft een iets grovere korrel dan XPS- zijn de produktiemethode en de isolerende ieigenschappen verschillend.

Geëxpandeerd polystyreen (EPS)

  • EPS bereikt een zeer goed (laag) warmtegeleidend vermogen van 0,035 tot 0,040 W/mK,
  • Polystyreen wordt zowel los aangeboden, als in samenstelling met andere bouwmaterialen. Bijvoorbeeld als aluminium gecacheerde loopgeluid-werende platen of met een houtwollaag.
  • EPS kan voor alle soorten isolatie ingezet worden; buiten als integrale gevelisolatie en achter beluchte gevels of binnen als isolatie tussen dakbalken en een houten plafond.
  • Bij bijna alle nieuwbouw treft men tussen de fundering en de dekvloer een warmte-isolerende laag van polystyreen aan.
  • En ook voor vele speciale toepassingen zoals bij rolluikkasten is EPS een gewild materiaal. Hoe milieuvervuilend de produktie ook is, het materiaal is na verwerking bijna volledig onschadelijk – bij brand vormen zich echter voor een deel zeer giftige gassen.

Geëxtrudeerd polystyreen (XPS)

  • warmtegeleidend vermogen van EPS wordt nog overtroffen door XPS met 0,030 tot 0,035 W/mK.
  • XPS neemt slechts geringe hoeveelheden vocht op en wordt daarom vaak gebruikt voor de buitenisolatie van keldermuren of voor isolatie van platte daken.

Goedkoper inkopen

Isolatiebedrijven kopen in grotere hoeveelheden in waardoor ze kortingen krijgen in tegenstelling tot een gemiddelde partikulier. Het kan daarom lonend zijn om een offerte aan te vragen voor alleen de levering van materiaal. Meestal kunnen isolatiebedrijven goedkoper leveren dan de gemiddelde bouwmarkt.

Jaren actief

Aangesloten aannemers

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een gevel levert een enorme besparing op energiekosten, puur vanwege de omvang van de gevel. Er zijn verschillende methodes om het aan te pakken, waaronder het isoleren van de spouwmuren, een relatief goedkope en heel rendabele aanpak van gevelisolatie. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. 

Isoleren uitbesteden? Bespaar tot wel 45% via isolatiepagina.nl!

Bent u van plan uw woning te laten isoleren? Bespaar dan fors op de kosten door gebruik te maken van isolatiepagina.nl. Er zijn circa 250 isolatiebedrijven door heel Nederland bij ons aangesloten die u van graag van een offerte willen voorzien (gratis en vrijblijvend). Uit onderzoek is gebleken dat er tot wel 45% verschil kan zitten op aanbiedingen van isolatiebedrijven.

 

DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

gratis offerte aanvragen

GLASISOLATIE

GLASISOLATIE

gratis offerte aanvragen

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

SPOUWMUURISOLATIE

SPOUWMUUR ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

VLOERISOLATIE

VLOERISOLATIE

gratis offerte aanvragen