GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Spouwmuur isolatie

Algemeen isolatie spouw

Bij het bouwen met spouwmuurisolatie komt voor de eigenlijke muur van het huis op 10 tot 15 cm afstand een tweede muur. Daarom wordt deze constructie ook aangeduid als dubbele muur met spouwmuurisolatie of met
ventilatiespouw. De warmte-isolatie voert men, afhankelijk van het isolatiemateriaal, d.m.v. een ventilatiespouw uit of men vult de tussenruimte compleet met isolatiemateriaal. Deze vorm van bouwen en isoleren is in Nederland zeer wijd verbreid. Achteraf van een enkele muur een dubbele maken is onvoordelig. Een gordijngevel is in dit geval goedkoper.

Constructie spouwmuur


Een spouwmuur bestaat meestal uit vier lagen: de gevelsteen, de luchtspouw, de binnenmuur en een binnenbepleistering. Deze laatste zorgt voor de luchtdichtheid. Het doel is om met een spouwmuur de warmtedoorgang te beperken en zo warmteverlies te voorkomen. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur geheel of gedeeltelijk opgevuld met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld minerale wol. Dit gaat warmteverlies tegen. De isolatie moet overal aansluiten op de binnenmuur anders wordt de isolerende werking van het materiaal tenietgedaan. Spouwmuurisolatie is een eenvoudige manier om te isoleren en vooral ook heel rendabel. Bovendien ziet u er niets van en is onderhoud niet nodig.

De planning en uitvoering van deze isolatiemaatregelen is belangrijk vanwege de bouwverordeningen. Ze moeten b.v, afgestemd zijn op de voorgeschreven k-waarden van de EPe. Zonder vakkundig advies moet u daarom niet beginnen met isolatiemaatregelen aan de buitenmuren.

Isoleren loont !