Wat is een behaaglijk binnenklimaat ?

Een behaaglijke woning is een woning waarin u en uw medebewoners zich prettig voelen, zowel in de zomer als in de winter, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een behaaglijke woning is heel belangrijk

Een behaaglijke woning is een woning waarin u en uw medebewoners zich prettig voelen, zowel in de zomer als in de winter, zowel lichamelijk als geestelijk. De juiste temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie bepalen of iemand zich behaaglijk voelt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dat niet per persoon verschillend, maar zijn er duidelijke waarden waarbinnen mensen zich behaaglijk voelen. Door toepassing van isolatie en het oplossen van koude en vochtproblemen kan men een behaaglijkere woning krijgen.

Op deze pagina zullen we uit de doeken doen wat de voorwaarden zijn om een behaaglijk binnenklimaat in uw woning te creëeren.

Behaaglijke woning: juiste afstemming van:

  • temperatuur
  • ventilatie en luchtvochtigheid

Years Established

Completed Projects

Temperatuur

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen een temperatuur van rond de 21 graden in een woning als het meest aangename ervaren. Echter, in de gemiddelde kamer van een gemiddelde woning treden temperatuurverschillen op.

Het kan zomaar dat de temperatuur net onder het plafond circa 24 graden Celius is, terwijl het aan de grond slechts 19 graden Celsius is. Koude objecten als enkel glas en niet-geïsoleerde muren kunnen oppervlaktetemperaturen hebben die daar ook nog eens sterk van afwijken.

Door zogeheten koudestraling kan een kamer waar de thermometer 21 graden aangeeft toch heel koud en onprettig aanvoelen. Ook valse tocht kan ontstaan door grote temperatuurverschillen in 1 ruimte.

Ventilatie

Voor de thermische behaaglijkheid is tevens de stromingssnelheid van de lucht verantwoordelijk. Alleen als lucht langzaam circuleert (convectie) voelen we ons prettig. Als de stromingssnelheid te hoog is, dan tocht het en dat is niet aangenaam.

Temperatuur

Hoe warm en aangenaam we een ruimte vinden, is niet alleen afhankelijk van de temperatuur van de lucht, maar ook van de oppervlaktetemperatuur van wanden, plafond en vloer.

Indien deze koud zijn, dan zullen we ons in een warme kamer toch onaangenaam voelen.

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een woning levert vaak een forse besparing aan energiekosten op. Er zijn allerlei onderdelen van de woning die u kunt isoleren, zoals de spouwmuren of de gevel.

Soms kunt u het zelf, maar vaak moet u de vakman inschakelen. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen

Baat het niet, schaadt het niet

In deze tijden van recessie is het verstandig om bij elke grote uitgave meerdere offertes aan te vragen. Het kan u immers zo honderden euro’s schelen, zeker indien u nagaat dat de concurrentie in de isolatiebranche momenteel heel fors is. Doe uw voordeel en vraag gewoon vrijblijvend en kostenloos offertes aan via dit offerte-aanvraag-formulier.

Belangrijke elementen voor de doe-het-zelver

kruipruimte isolatie

Isolatie plan

Het (deels) isoleren van uw woning dient u te zien als een verbouwing. En indien het een grotere ...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Behaaglijk klimaat

Een behaaglijke woning is een woning waarin u en uw medebewoners zich pret....

Lees verder
kruipruimte isolatie

Ventileren

Vocht is de grootste vijand van elk gebouw. Door geen of onjuiste isolatie of afdichting komt voc...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Isoleren leidingen

Een van de gemakkelijkste isolatieklussen naast kierafdichting is het isoleren van leidingwerk me...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Koudebruggen

Koudebruggen zijn niet-ge soleerde onderdelen van een ge soleerde constructie. U kunt dan bijvoor...

Lees verder

Isoleren uitbesteden? Bespaar tot wel 45% via isolatiepagina.nl!

Bent u van plan uw woning te laten isoleren? Bespaar dan fors op de kosten door gebruik te maken van isolatiepagina.nl. Er zijn circa 250 isolatiebedrijven door heel Nederland bij ons aangesloten die u van graag van een offerte willen voorzien (gratis en vrijblijvend). Uit onderzoek is gebleken dat er tot wel 45% verschil kan zitten op aanbiedingen van isolatiebedrijven.

 

DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

gratis offerte aanvragen

GLASISOLATIE

GLASISOLATIE

gratis offerte aanvragen

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

SPOUWMUURISOLATIE

SPOUWMUUR ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

VLOERISOLATIE

VLOERISOLATIE

gratis offerte aanvragen