Koudebruggen
Koudebruggen en warmtebruggen
Koudebruggen zijn niet-geïsoleerde onderdelen van een geïsoleerde constructie. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een gevel die volledig geïsoleerd en koude- en vochtwerend is, maar waarbij bijvoorbeeld een deel van een niet-geïsoleerde verdiepingsvloer door de gevelmuur gaat tot aan de buitenzijde. Dit deel zal beduidend kouder zijn en zowel vocht als koude aantrekken en naar binnen transporteren. Hetzelfde geldt andersom: de warmte zal van binnenuit naar buiten verdwijnen.
Al met al is het van groot belang om koudebruggen/warmtebruggen te voorkomen. Deze kunnen op het kleinst mogelijke niveau ontstaan, wanneer men een klein deel van de constructie niet isoleert: er dient dus een complete isolatie plaats te vinden.
Years Established
Completed Projects
Koudebruggen kunnen overal zitten
Bij plaatsing van bijvoorbeeld nieuwe kozijnen is het ook belangrijk koudebruggen te voorkomen. Indien bijvoorbeeld een deel van het kozijn niet geïsoleerd is, is er al sprake van een koudebrug. Het zoveel mogelijk isoleren van een constructie aan de buitenkant van de woning heeft de voorkeur, maar is niet altijd mogelijk vanuit praktisch oogpunt en vanwege het uiterlijk.
Binnen extra isoleren is mogelijk om zo koudebruggen te neutraliseren, maar het risico is dat de constructie teveel opgesloten wordt en te weinig geventileerd wordt, waardoor weer vochtproblemen kunnen ontstaan.
Koudebruggen kunnen schimmel veroorzaken
Op plaatsen waar koudebruggen zitten (dus niet-geïsoleerde delen in contact met buitenwereld) ontstaan koude plaatsen waar waterdamp zal condenseren.
Indien er geen directe ventilatie plaatsvindt, maar er zit bijvoorbeeld niet dampdoorlatend c.q. ademend behang over of vloerbedekking, zullen vochtplekken ontstaan die binnen enkele maanden overgaan in schimmelconstructies, met alle gevolgen van dien.
Zelf doen of uitbesteden?
Het isoleren van een woning levert vaak een forse besparing aan energiekosten op. Er zijn allerlei onderdelen van de woning die u kunt isoleren, zoals de spouwmuren of de gevel.
Soms kunt u het zelf, maar vaak moet u de vakman inschakelen. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen.
Baat het niet, schaadt het niet
In deze tijden van recessie is het verstandig om bij elke grote uitgave meerdere offertes aan te vragen. Het kan u immers zo honderden euro’s schelen, zeker indien u nagaat dat de concurrentie in de isolatiebranche momenteel heel fors is. Doe uw voordeel en vraag gewoon vrijblijvend en kostenloos offertes aan via dit offerte-aanvraag-formulier.
Belangrijke elementen voor de doe-het-zelver
Isolatie plan
Het (deels) isoleren van uw woning dient u te zien als een verbouwing. En indien het een grotere ...
Lees verderBehaaglijk klimaat
Een behaaglijke woning is een woning waarin u en uw medebewoners zich pret....
Lees verderVentileren
Vocht is de grootste vijand van elk gebouw. Door geen of onjuiste isolatie of afdichting komt voc...
Lees verderIsoleren leidingen
Een van de gemakkelijkste isolatieklussen naast kierafdichting is het isoleren van leidingwerk me...
Lees verderKoudebruggen
Koudebruggen zijn niet-ge soleerde onderdelen van een ge soleerde constructie. U kunt dan bijvoor...
Lees verderIsoleren uitbesteden? Bespaar tot wel 45% via isolatiepagina.nl!
Bent u van plan uw woning te laten isoleren? Bespaar dan fors op de kosten door gebruik te maken van isolatiepagina.nl. Er zijn circa 250 isolatiebedrijven door heel Nederland bij ons aangesloten die u van graag van een offerte willen voorzien (gratis en vrijblijvend). Uit onderzoek is gebleken dat er tot wel 45% verschil kan zitten op aanbiedingen van isolatiebedrijven.

DAKISOLATIE
gratis offerte aanvragen

GLASISOLATIE
gratis offerte aanvragen

KRUIPRUIMTE ISOLATIE
gratis offerte aanvragen

SPOUWMUUR ISOLATIE
gratis offerte aanvragen

VLOERISOLATIE
gratis offerte aanvragen