Subsidies

Al sinds het begin van de jaren ’80 is er vanuit de overheid veel aandacht voor het verbeteren van de isolatie van woningen.

Landelijke, regionale en lokale subsidieregelingen

Door het na-isoleren wordt een woning energiezuiniger en daalt de behoefte aan fossiele energiebronnen.

Om de na-isolering van woningen te stimuleringen heeft de overheid in de loop der jaren vele soorten isolatiestimuleringsregelingen in het leven geroepen.

Niet alleen op landelijk niveau wordt woningisolatie gestimuleerd, maar ook op provinciaal, regionaal en lokaal niveau zijn er vele mogelijkheden. Het gaat de ver om alle subsidiemogelijkheden voor elke regio en woonplaats inzichtelijk te maken, daarom verwijzen wij naar een website van de rijksoverheid waarin u uw woonplaats kunt invullen om zo een overzicht van de subisidiemogelijkheden te krijgen (www.energiesubsidiewijzer.nl)

Permanent 6 % btw regeling op isolatiewerken

Permanente regeling voor energiebesparende maatregelen:

Per 15 september 2009 geldt het lage btw-tarief van 6 procent voor het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muur en daken bij woningen ouder dan 2 jaar (alleen voor arbeidsuren)

Permanente regeling voor plaatsen isolatieglas

Permanente regeling voor laten plaatsen isolatieglas

Vanaf 1 januari 2014 geldt het lage btw tarief van 6% op arbeidskosten voor het laten plaatsen van alle soorten isolatieglas in woningen.

Hoe subsidie aan te vragen ?

Veelal lopen subsidiemogelijkheden via isolatiebedrijven. Deze vragen de subsidie aan of verstrekken de korting.

Veelal wordt er geen subsidie verstrekt indien woningeigenaar of woninghuurders zelf hun woningen isoleren. Dat heeft te maken met het gebrek aan controlemogelijkheden op daadwerkelijke uitgaven en inspanningen. Ook de huidige 6 % btw regeling loopt via het isolatiebedrijf zelf.

Years Established

Completed Projects