Schelpen isolatie kruipruimte

Schelpen bestaan voor bijna 100 % uit kalk en hebben van nature uit een isolerende en vochtwerende functie.

Het isoleren met schelpen

Door het aanbrengen van een laag schelpen in de kruipruimte zorgt u voor een drogere en warmere kruipruimte op basis van een natuurproduct. Schelpen zijn niet onderhevig aan rotting en hebben een onbeperkte levensduur en werking.

Egale spreiding is belangrijk

Het is belangrijk bij elk soort kruipruimte isolatie of bodemafsluiting dat de volledige bodem in de kruipruimte wordt bedekt en nauw aansluit op de kruipruimtemuren. De reden daarvoor heeft te maken met de migrerende eigenschappen van vocht. Indien een deel van de kruipruimtebodem koud is en onbedekt, dan zal het vocht daar neerslaan, waardoor er toch nog een bron van vocht en koude in de kruipruimte is. Zelfs indien de kruipruimte is verdeeld in compartimenten zal de vochtige lucht via het gesteente migreren naar een andere ruimte en daar condenseren.

Het is dus van belang dat de gehele kruipruimtebodem onder de gehele woning wordt geïsoleerd en het mooiste is als de isolatie ook nog ruimschoots tegen de kruipruimtemuren ligt. Schelpen worden in principe niet handmatig aangebracht maar in de kruipruimte geblazen met zogenaamde vacupress-machines.

Jaren actief

Aangesloten aannemers

Schelpen werken als bodemafsluiter

Schelpen hebben door hun relatief hoge soortelijk gewicht ook een bodemafsluitende werking en sluiten de vochtige bodem van de kruipruimte geheel af. Het kan voorkomen dat er zoveel vocht in de kruipruimte staat (hoger dan 25 cm) dat het water boven de schelpen uitkomt. In dat geval verliezen schelpen hun werking. Dit kan gecompenseerd worden door de laag schelpen te verhogen of een combinatie van zand en schelpen toe te passen, waarbij eerst een laag zand (wat een nog hoger soortelijk gewicht heeft) aan te brengen in de vochtige c.q. ondergelopen kruipruimte en daar bovenop een laag isolerende schelpen.

Bron: www.debodemafsluiter.nl

Isolatiewaarde en laagdikte

Bij een dikte van 25 cm hebben schelpen een R-waarde van circa 2,5. Hoe dikker de laag schelpen, des te hoger wordt de isolatiewaarde.

Koude trekt vocht aan

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de badkamerspiegel beslaat tijdens het douchen ? Dat heeft te maken met de koude temperatuur van de spiegel ten opzichte van de omgevingstemperatuur. Waterdamp van het hete douchewater zal gaan condenseren op de koude spiegel.

De werking van een airconditioning in een auto is feitelijk hetzelfde: door de koude lucht van de airconditioning verdwijnt het condens van de ramen omdat er een koudere bron is.

 

Kosten van kruipruimte isolatie ?

Hier komt u meer te weten over de gemiddelde kosten van schelpisolatie van een kruipruimte.

Debodemafsluiter.nl

Dé specialistische website op het gebied van bodemafsluiting, kruipruimteophoging en terrasophoging met behulp van schelpen en zand : www.debodemafsluiter.nl, alles over het aanbrengen van zand en schelpen in kruipruimtes, het ophogen van terrassen, het creëeren van kelders onder uw woning.

Zowel voor particulieren, bedrijven als overheden, woningstichtingen en Verenigingen van Eigenaren. Vrijblijvend uitgebreide offertes aanvragen.

Verschillende soorten kruipruimte isolatie

kruipruimte isolatie

Schelpen isolatie kruipruimte

De kruipruimte isoleren met een schelpenlaag

Lees verder
kruipruimte isolatie

Folie isolatie kruipruimte

De kruipruimte bodem afsluiten met folie

Lees verder
kruipruimte isolatie

Polystyreen isolatie kruipruimte

De kruipruimte isoleren met polystyreen chips

Lees verder
kruipruimte isolatie

Zand isolatie kruipruimte

De kruipruimte afsluiten met een laag zand

Lees verder

Isoleren uitbesteden? Bespaar tot wel 45% via isolatiepagina.nl!

Bent u van plan uw woning te laten isoleren? Bespaar dan fors op de kosten door gebruik te maken van isolatiepagina.nl. Er zijn circa 250 isolatiebedrijven door heel Nederland bij ons aangesloten die u van graag van een offerte willen voorzien (gratis en vrijblijvend). Uit onderzoek is gebleken dat er tot wel 45% verschil kan zitten op aanbiedingen van isolatiebedrijven.

 

DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

gratis offerte aanvragen

GLASISOLATIE

GLASISOLATIE

gratis offerte aanvragen

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

SPOUWMUURISOLATIE

SPOUWMUUR ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

VLOERISOLATIE

VLOERISOLATIE

gratis offerte aanvragen