Kruipruimte isolatie

De gemiddelde bewoner staat niet stil bij de invloed van de kruipruimte op het leefklimaat in de woning.

Vochtige en koude kruipruimte:

Bij een gemiddelde woning loopt de kruipruimte onder de gehele woning door en biedt plaats aan de riolering, gas- en waterleidingen, electra en anders kabels en voorzieningen. De bodem van de kruipruimte is meestal niet verhard en bestaat uit grond of zand. De status van de kruipruimtegrond wordt beïnvloed door zowel de grondgesteldheid in de omgeving als weersomstandigheden.

Vocht in de kruipruimte

O.a. door hydrostatische druk en mankementen in de fundering komt water in de kruipruimte terecht. Door luchtopeningen in de wanden wordt getracht de vochtige lucht af te voeren. In feite is een gemiddelde kruipruimte niets anders dan een vochtige en koude ongeïsoleerde ruimte die onder het gehele pand doorloopt en daardoor zorgt voor een koude en vochtige vloer die een koudestraling afgeeft naar de gehele woning.

De ontwikkelingen staan echter niet stil: ondertussen zijn er nieuwe soorten beglazing op de markt gekomen met veel hogere isolatiewaardes dan de toenmalige dubbelglas versies. Ondertussen zijn alleen Hoog Rendement + en ++ beglazing nog verkrijgbaar. Deze kunnen voorzien zijn van allerlei soorten coatings en isolerende gassen. Ook in beglazing ingebouwde zonwering is mogelijk

Jaren actief

Aangesloten aannemers

Kruipruimte Isolatie

Om de negatieve gevolgen van een koude en vochtige kruipruimte tegen te gaan dient u deze te isoleren. Er zijn verschillende soorten kruipruimte isolatie, elk met hun eigen voor- en andelen en kostenplaatje. Hieronder kunt u een keuze maken uit pagina’s waarop meer informatie over de verschillende soorten kruipruimteisolatie staat omschreven:

Kruipruimte isolatie of vloerisolatie?

Indien u alleen de begane grond warmer wil krijgen dan heeft u voldoende aan vloerisolatie. Indien u ook de kruipruimte zelf wil beschermen tegen verdere aantasting, dan kunt u het beste kruipruimte isolatie aan (laten) brengen. Een combinatie van vloerisolatie en kruipruimte isolatie is ook mogelijk.

Gevolgen niet geïsoleerde kruipruimte

  • koude en vochtige kruipruimte
  • aantasting leidingwerk
  • koude benedenvloer
  • koudere en vochtige woningen
  • hogere energiekosten
  • ontstaan schimmels en rotting in kruipruimte
  • bevordering ongedierte in kruipruimte
  • vochtige muren en vloer op begane grond
  • kans op optrekkend vocht (via muren)
  • opstijgend vocht (via lucht)

Koude vloer

Wat bewoners zich vaak niet realiseren is dat zich direct onder hun houten/betonnen of andersoortige vloer een dergelijke koude en vochtige ruimte zich bevindt.

U kunt het eigenlijk vergelijken met vloerverwarming, maar dan de tegengestelde versie: onder de gehele vloer bevindt zich een laag koude, vochtige lucht die er continu voor zorgdraagt dat u meer moet stoken om het binnenklimaat comfortabel te houden.

Verschillende soorten kruipruimte isolatie

kruipruimte isolatie

Schelpen isolatie kruipruimte

De kruipruimte isoleren met een schelpenlaag

Lees verder
kruipruimte isolatie

Folie isolatie kruipruimte

De kruipruimte bodem afsluiten met folie

Lees verder
kruipruimte isolatie

Polystyreen isolatie kruipruimte

De kruipruimte isoleren met polystyreen chips

Lees verder
kruipruimte isolatie

Zand isolatie kruipruimte

De kruipruimte afsluiten met een laag zand

Lees verder

Isoleren uitbesteden? Bespaar tot wel 45% via isolatiepagina.nl!

Bent u van plan uw woning te laten isoleren? Bespaar dan fors op de kosten door gebruik te maken van isolatiepagina.nl. Er zijn circa 250 isolatiebedrijven door heel Nederland bij ons aangesloten die u van graag van een offerte willen voorzien (gratis en vrijblijvend). Uit onderzoek is gebleken dat er tot wel 45% verschil kan zitten op aanbiedingen van isolatiebedrijven.

 

DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

gratis offerte aanvragen

GLASISOLATIE

GLASISOLATIE

gratis offerte aanvragen

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

SPOUWMUURISOLATIE

SPOUWMUUR ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

VLOERISOLATIE

VLOERISOLATIE

gratis offerte aanvragen