Granulaat

Perliet heeft hierbij een dominerende marktpositie.

Perliet

Dit minerale isolatiemateriaal wordt gewonnen uit vulkanisch gesteente. Onder grote hitte (ca. lOOOoe ), zet het water dat zich in het gesteente bevindt, uit en er ontstaan warmteisolerende luchtbellen. Omdat het oorspronkelijke materiaal gevoelig is voor vocht, wordt het op zodanige wijze behandeld, dat het vervolgens waterafstotend is. Ecologisch gezien levert het materiaal betrekkelijk weinig problemen op. Het primaire energieverbruik bij de winning ervan blijft enigszins binnen de grenzen, het materiaal is vrij van gevaarlijke vezels of zware metalen.

Natuurlijk perliet, het belangrijkste granulaat

Perliet kan hergebruikt worden en als industrieafval gestort worden. Bij de verwerking ervan zijn geen bijzondere veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. De isolerende werking is bevredigend. Behalve perliet is er klei, leisteen en glimmerlei in de handel. De productiemethoden lijken veel op die van perliet: in plaats van vulkanisch gesteente wordt hier klei, leisteen of glimmerlei zo sterk verhit, dat er warmte-isolerende luchtcellen gevormd worden. Al deze materialen zijn in ecologisch opzicht zeer verantwoord. Het warmtegeleidingsvermogen varieert van 0,07 tot 0,25 W/mK.

Jaren actief

Aangesloten aannemers

Isoleren uitbesteden? Bespaar tot wel 45% via isolatiepagina.nl!

Bent u van plan uw woning te laten isoleren? Bespaar dan fors op de kosten door gebruik te maken van isolatiepagina.nl. Er zijn circa 250 isolatiebedrijven door heel Nederland bij ons aangesloten die u van graag van een offerte willen voorzien (gratis en vrijblijvend). Uit onderzoek is gebleken dat er tot wel 45% verschil kan zitten op aanbiedingen van isolatiebedrijven.

 

DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

gratis offerte aanvragen

GLASISOLATIE

GLASISOLATIE

gratis offerte aanvragen

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

KRUIPRUIMTE ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

SPOUWMUURISOLATIE

SPOUWMUUR ISOLATIE

gratis offerte aanvragen

VLOERISOLATIE

VLOERISOLATIE

gratis offerte aanvragen