Pleisterwerk

Speciale pleistersoorten kunnen de warmte-, vocht- en geluidsisolatie duidelijk verbeteren.

Pleisterwerk

Het pleisteren moet u aan een vakman overlaten, want zonder vakkennis en ervaring kan men geen gelijkmatig oppervlak aanbrengen.
Men kan de volgende indeling maken:

Pleisterwerk voor renovatie

Deze waterdamp-doorlatende pleistersoorten nemen, dankzij waterwerende toevoegingen, water op, zonder het door te laten.
Deze eigenschap werkt erg goed bij oude zouthoudende muren. Op deze manier kan bij muren de sokkel goed beschermd worden.

Warmte-isolerend pleisterwerk

Deze pleistersoorten bevatten warmte-isolerende hulpstoffen zoals b.v. polystyreenbolletjes. In een laagdikte van 3 tot 8 cm halen ze een warmtegeleidingsvermogen van 0,20 tot 0,070 W jmK. Omdat warmteisolerende pleistersoorten slechts een I geringe drukvastheid hebben, , moeten ze voorzien worden van een deklaag van speciaal pleister met een dikte van ongeveer 5 mm. Ze zijn bijzonder goed geschikt voor de renovatie van oude huizen. Isolatie met deze pleistersoorten alleen leidt niet tot een bijzonder hoge isolatiewaarde.

Vochtisolerend pleisterwerk

Dit materiaal is grotendeels waterdicht en wordt daarom bij . voorkeur gebruikt voor de afdichting van muren die met de grond in aanraking komen, en binnen voor de vochtisolatie van keldermuren. Vochtisolerend pleisterwerk werkt echter alleen goed tot een bepaalde vochtigheidsgraad. Zo kan het de druk van water in zeer vochtige grond op den duur niet tegenhouden.

Years Established

Completed Projects

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een gevel levert een enorme besparing op energiekosten, puur vanwege de omvang van de gevel. Er zijn verschillende methodes om het aan te pakken, waaronder het isoleren van de spouwmuren, een relatief goedkope en heel rendabele aanpak van gevelisolatie. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. 

Groepen isolatiematerialen

kruipruimte isolatie

Dekens en vilt

Dekens en vilt behoren tot de meest geliefde isolatie materialen. Ze overtuigen door zeer goede is...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Stortmaterialen

Stortmateriaal wordt in eerste instantie toegepast voor het isoleren van vloeren en plafonds. Sto...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Isolatie plaat

Voor de vakman en de doe-het-zelver een ware uitkomst: isolatiematerialen in plaatvorm, gemakkeli...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Overige materialen

Het aanbod aan isolatiematerialen wordt aangevuld met talrijke nevenprod....

Lees verder