Kit

Voegen en kieren, scheuren en spleten zijn vaak voorkomende zwakke plekken bij de warmte- en vochtisolatie.

Kit

Ze ontstaan vooral daar, waar verschillende bouwmaterialen tegen elkaar aan komen. Bovendien reageren bouwmaterialen verschillend op temperatuurschommelingen, vocht of mechanische invloeden – ze zetten uit of krimpen. In dat geval helpt dichtingsmateriaal, dat als plamuur in potten of emmers, of als spuitmassa in kokers voor spuitpistolen aangeboden wordt. Dichtingsmateriaal wordt ingedeeld naar het vervormingsgedrag, naar het vermogen dus, het uitzetten en krimpen op te vangen, zonder te scheuren. Als maat dient daarvoor de realiseerbare bewegingsopname in procenten van de voegbreedte:

Indeling kitten

  • uithardend (gips) 0-1 %
  • plastisch (kit) 3-5%
  • plasto-elastisch (acryl) 5-8%
  • elasto-plastisch (acryl) 8-15%
  • elastisch (siliconen) 15-25%

Terwijl elastische dichtingsmaterialen na uitzetten of inkrimpen hun oorspronkelijke vorm weer aannemen, vervormt plastisch materiaal (zie grafiek onder)

Voor warmte- en vochtisolatie zijn plastoelastische en elastische materialen interessant, omdat ze de door temperatuurverschil veroorzaakte materiaalbewegingen goed opvangen.

Materiaal op siliconenbasis heeft het beste vervormingsgedrag, maar voegen gevuld met materiaal op basis van acryl, kunnen weer geschilderd worden. Ecologisch gezien heeft materiaal zonder oplosmiddelen, op waterbasis, de voorkeur.

Years Established

Completed Projects

Zelf doen of uitbesteden

Het isoleren van een gevel levert een enorme besparing op energiekosten, puur vanwege de omvang van de gevel. Er zijn verschillende methodes om het aan te pakken, waaronder het isoleren van de spouwmuren, een relatief goedkope en heel rendabele aanpak van gevelisolatie. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen. 

Groepen isolatiematerialen

kruipruimte isolatie

Dekens en vilt

Dekens en vilt behoren tot de meest geliefde isolatie materialen. Ze overtuigen door zeer goede is...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Stortmaterialen

Stortmateriaal wordt in eerste instantie toegepast voor het isoleren van vloeren en plafonds. Sto...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Isolatie plaat

Voor de vakman en de doe-het-zelver een ware uitkomst: isolatiematerialen in plaatvorm, gemakkeli...

Lees verder
kruipruimte isolatie

Overige materialen

Het aanbod aan isolatiematerialen wordt aangevuld met talrijke nevenprod....

Lees verder