Soorten dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas met verschillende isolatiewaarden:

HR+ en HR++ beglazing

Soorten dubbel glas

  • gewoon dubbel glas (momenteel niet meer verkrijgbaar in de markt)
  • HR+ glas (Hoog Rendements + glas)
  • HR++ glas (Hoog Rendements ++ glas)
  • speciaal glas (extra zonwerend, verduisterend)

Dubbel glas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. In die spouw zit droge lucht, of een soort gas. Een spouwbreedte van 15 millimeter geeft de beste isolerende werking. De spouw van gewoon dubbelglas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht.

Aan de binnenzijde van HR glassoorten zit ook een coating (laagje) dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door.

Years Established

Completed Projects

Besparing per jaar

Het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld gezin kan met 15 m3 per m2 glas worden verminderd door de toepassing van HR+ glas ten opzichte van enkel glas.

Let op: vaak moeten kozijnen ook worden vervangen

Bij vervanging van het enkele glas door het veel dikkere en zwaardere HR+/HR++ glas zullen kozijnen meestal aangepast of compleet vervangen moeten worden. Dit is een prijsfactor om rekening mee te houden. Het kan de moeite zijn om het complete kozijn inclusief beglazing te laten vervangen.

Raam als groot zonnepaneel gebruiken

Er lopen momenteel diverse proefprojecten met de integratie van zonnecellen in ramen. Met een flinterdunne laag van zonnecellen die in de spouw van het dubbele of driedubbel glas zit, wordt zonnestraling opgevangen en omgezet in zonnestroom.

Zelf doen of uitbesteden?

Het plaatsen van HR+ of HR++ glas levert een grote besparing op aan energiekosten, betere geluidsisolatie en een beter leefklimaat. Het leveren en plaatsen van HR+ en HR++ beglazing is echter het werk van de professional. Isolatiepagina.nl werkt samen met vele professionele partijen die graag een vrijblijvend voorstel aan u uitbrengen

Baat het niet, schaadt het niet

In deze tijden van recessie is het verstandig om bij elke grote uitgave meerdere offertes aan te vragen. Het kan u immers zo honderden euro’s schelen, zeker indien u nagaat dat de concurrentie in de isolatiebranche momenteel heel fors is. Doe uw voordeel en vraag gewoon vrijblijvend en kostenloos offertes aan via dit offerte-aanvraag-formulier.